Apple

15-inčni MacBook Air službeno: Donosi bateriju za 18 sati rada

Jedan od dugo očekivanih Appleovih prijenosnika danas je na WWDC konferenciji ugledao svjetlo dana – 15-inčni MacBoook Air. Ovaj laptop se dizajnom ne razlikuje od aktualnih 13-inčnih modela, a u promjeru mu zaslon mjeri zapravo 15,3 inča.

Masa mu iznosi samo 1,5 Kg, što je odlično postignuće za ovako veliki prijenosnik. Uređaj je tanak svega 11,3 milimetra, dakle kao neki malo deblji mobiteli. Pokreće ga isti M2 procesor kao u slučaju manjeg modela, a najzanimljiviji podatak je što mu baterija traje čak 18 sati, barem prema Appleovim standardima mjerenja. Znamo da to u mnogim okolnostima neće biti tako, ali je svakako veliki napredak u odnosu na konkurenciju.

15“ MacBook Air nema ventilatore, baš kao ni manji modeli, što znači nije predviđen za najzahtjevnije zadaće, budući da su za takve zaduženi Pro modeli. Zaslon nosi naziv Liquid Retina te donosi 500 nita pozadinskog osvjetljenja, kao i uobičajenu 60 Hz stopu osvježavanja.

Cijena u Americi započinje s 1.299 dolara (bez poreza) u prednarudžbi, a koliko će koštati na našem tržištu za sada nije poznato.