Top teme

"3 Body problem" je nova Netflix visokobudžetna SF serija - pogledajte prvi trailer

Ako vas nisu uplašile najave Netflixa o zabrani dijeljenja lozinki, dakle ako ostanete (ili postanete) pretplatnik, uskoro ćete moći uživati u novoj znanstveno-fantastičnoj seriji, i to od tvorca megapopularne Igre prijestolja.

Novi visokobudžetni Netflix original nosi naziv „3 Body Problem“. Serija je temeljena na knjizi kineskog autora Liu Cinxin, iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Netflix adaptacija, kao i obično, neće doslovno prepisati događaje iz knjige, već će ju temeljiti na njoj.

Povezano: 10 najboljih SF serija na Netflixu koje morate pogledati

U radnji je glavni lik astrofizičarka Ye Wenjie, koja je svjedočila ubojstvu oca tijekom Kineske kulturne revolucije. Kasnije biva regrutirana zbog svoje znanstvene karijere i poslana u tajnu radarsku bazu u udaljenu kinesku regiju. Njezina sudbonosna odluka iz 1960-ih ima izravan utjecaj na prostor i vrijeme, te stiže do skupine današnjih znanstvenika koji se suočavaju s najvećom prijetnjom čovječanstvu.

Netflix je upravo pustio i prvi trailer za ovu seriju, koja će biti emitirana u siječnju 2024. godine. Za ljubitelje znanstvene fantastike, ovo bi mogla biti prava poslastica.