Android

Android 14 Beta 4 je vani. Sljedeća na redu je konačna stabilna verzija

Android 14 Beta program polako ide svome kraju. Google je upravo pustio vjerojatno posljednju prije konačne stabilne verzije koja bi trebala stići u kolovozu ili rujnu. Naime, kompanija nije najavila konkretan datum ii mjesec kad će finalna verzija biti predstavljena, vjerojatno iz razloga što uvijek postoji mogućnost pronalaska novih bugova.

Ukoliko se Beta 4 pokaže dovoljno stabilnom, moguće je da ćemo najnoviju generaciju Androida upoznati već sljedećeg mjeseca. Naravno, to se odnosi prvenstveno na Googleove Pixele, koji na našem tržištu niti prisutni, barem ne putem službenih kanala. To znači da ako posjedujete uređaj nekog drugog proizvođača, na Android 14 ćete morati pričekati još barem par mjeseci.

Samsung na temelju golog Androida izrađuje svoje One UI, za što također treba vremena, Xiaomi MIUI, Huawei EMUI, a Honor Magic OS. I mnogi drugi proizvođači uglavnom imaju svoje vizije kako bi Android sučelje trebalo izgledati, što je i jedan od glavnih razloga zašto nam se čini da nadogradnje ovog operativnog sustava često kasne.

Ukoliko pak posjedujete neki od podržanih Pixela i želite Googleu poslužiti kao besplatni tester, Betu možete preuzeti ovdje