Android

Android 15 će omogućiti tamni način čak i na aplikacijama koje ga ne dopuštaju

Dark mode, odnosno tamni način, već neko vrijeme izbor mnogih korisnika u svakodnevnom korištenju mobitela. Osim što olakšava čitanje i odmara oči, tamna tema troši manje struje, barem na OLED zaslonima.

Mnogi proizvođači korisniku daju na izbor želi li koristiti svijetli ili tamni način, no postoje Android aplikacije koje forsiraju isključivo tradicionalno svijetlu temu.

Povezano: Popis svih mobitela koji dobivaju nadogradnju na Android 15

Ako je suditi po najnovijim informacijama koje dolaze od izvora koji testiraju beta verzije Googleovog operativnog sustava, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Naime, Android 15 će donijeti značajku koja će čak i na najtvrdoglavijim aplikacijama koje forsiraju svijetlu temu omogućiti pretvaranje u tamnu, budući da će postavka biti izravno ugrađena u operativni sustav. Aplikacija više neće moći forsirati svijetlu.

Ipak, kako prenosi Android Central, nije sve tako bajno. Postoje uređaji poput, ironično, Pixela, koji u ovom slučaju ne nude potpuno crnu pozadinu, već sivu, što je daleko od prave tamne teme. Kod mnogih drugih proizvođača, to srećom nije slučaj.