Android 9 Pie službeno

Nešto ranije nego što smo očekivali, Google je danas objavio službeno ime svog operativnog sustava – Android 9 Pie. Tako su se ispunila očekivanja onih koji su prognozirali jednostavno ime, a danas je ujedno stigla i konačna verzija ovog OS-a za Googleove Pixele.

Android 9.0 Pie sadrži uglavnom sve stavke koje su do sada bile dostupne kroz Developer Preview verzije, no nedostajat će neki detalji o kojima je bilo riječi na nedavno održanom Googleovom I/O eventu. Radi se o Digital Wellbeing funkcionalnosti, koja neće sadržavati Dashboard i „wind down“, već će ih donijeti kao beta program za Pixel modele. Konačna verzija Digital Wellbeinga stiže najesen, kada Pita bude dostupna i za Android One uređaje.

Nakon što stigne na Pixele, Android 9 Pie bi trebao stići i na određene modele drugih proizvođača, odnosno onih koji su sudjelovali u ranom beta programu, a to su: Sony, Xiaomi, Nokia, Oppo, Vivo, Oneplus i Essential. Prema riječima Googleovih inženjera, Pie bi na ove uređaje postupno trebao stići do kraja jeseni, što je prilično rastezljiv pojam.

Ono što možemo očekivati je da neki novi uređaji odmah dođu s novim Androidom, a to je Sony Xperia XZ3, koji bi svjetlo dana trebao ugledati na IFA sajmu u Berlinu, kao npr. i Huawei Mate 20 koji navodno stiže u listopadu.

Android developers blog

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]