Android P navodno donosi promjene u dizajnu sučelja i podršku za zub

I dok Oreo polako probija psihološku granicu od 1% udjela u ukupnom broju Android uređaja, počinju stizati prve informacije o njegovom nasljedniku. Tako je danas od izvjesnog Googleovog insidera stigla informacija da bi Android P trebao donijeti primjetne promjene u dizajnu.

Uz promjene koje bi navodno trebale privući dio iPhone korisnika, promjena u dizajnu navodno uključuje podršku za zub, jer je već sada jasno da će on uskoro biti prisutan na mnogim Androidima.

Prvi uređaj za zubom je bio Essential Phone, a poslije njega iPhone X. Prema nekim glasinama, zub će krasiti i nove Huaweijeve modele, ali i modele nekih drugih brandova, kao što je npr. Noa.

Što se točno podrazumijeva pod podrškom za zub, u ovom trenutku nije jasno, iako je logično očekivati prilagodbu softvera takvom obliku zaslona, a time i prikaz aplikacija.

Bilo kako bilo, prve obrise Androida P vidjet ćemo na Googleovom I/O eventu koji će se održati između 8. i 10. svibnja, da bi puna verzija bila dostupna krajem godine.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT