Android P navodno donosi promjene u dizajnu sučelja i podršku za zub

I dok Oreo polako probija psihološku granicu od 1% udjela u ukupnom broju Android uređaja, počinju stizati prve informacije o njegovom nasljedniku. Tako je danas od izvjesnog Googleovog insidera stigla informacija da bi Android P trebao donijeti primjetne promjene u dizajnu.

Uz promjene koje bi navodno trebale privući dio iPhone korisnika, promjena u dizajnu navodno uključuje podršku za zub, jer je već sada jasno da će on uskoro biti prisutan na mnogim Androidima.

Prvi uređaj za zubom je bio Essential Phone, a poslije njega iPhone X. Prema nekim glasinama, zub će krasiti i nove Huaweijeve modele, ali i modele nekih drugih brandova, kao što je npr. Noa.

Što se točno podrazumijeva pod podrškom za zub, u ovom trenutku nije jasno, iako je logično očekivati prilagodbu softvera takvom obliku zaslona, a time i prikaz aplikacija.

Bilo kako bilo, prve obrise Androida P vidjet ćemo na Googleovom I/O eventu koji će se održati između 8. i 10. svibnja, da bi puna verzija bila dostupna krajem godine.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]