Apple

Apple će novi iPhone službeno predstaviti 9. rujna - event će moći pratiti i Windows korisnici

og

Sada je i službeno. Apple je poslao pozivnice za event koji će se održati 9. rujna, a na kojem će službeno biti predstavljena nova generacija iPhonea. Za sada je izvjesno da ćemo ugledati novi iPhone 6s, a vjerojatno i 6s Plus, koji bi trebali stići u isto dizajniranom kućištu kao i prethodnici, ali sada s jačim aluminijem 7000 i dodatnim ojačanjima koja bi trebala spriječiti savijanje i novu potencijalnu bendgate aferu. Više o novom kućištu iPhonea pročitajte ovdje.

Od novosti koje se očekuju na novom iPhoneu 6s, treba izdvojiti 12 MP kameru, koja će navodno snimati i 4K video, a očekuje se i povećanje RAM-a s jednog na dva gigabajta. Sasvim je logično očekivati i novi procesor, a moguće je da će Apple u novi iPhone ugraditi force-touch tehnologiju, premijerno prikazanu na MacBook računalima.

Isto tako postoje određene glasine da bi ponovo mogao stići i plastični iPhone, koji će nositi naziv 6c, a trebao doći sa starim 4,0-inčnim zaslonom, no njegovo predstavlajnje se očekuje tek u studenom, zajedno s novim iPadom, koji bi ovoga puta mogao osvanuti i u tzv. Pro verziji s dijagonalom zaslona od 12,9 inča.

Naravno, ovo potonje spada u sferu glasina i moguće je da Apple testira ovakav proizvod, ali to ne znači nužno da će isti ugledati svjetlo dana.

Na kraju jedna zanimljivost. Apple će po prvi puta omogućiti izravno praćenje događaja svima koji posjeduju Windows računala i to putem Edge preglednika na Windows 10 operativnom sustavu. Naime, do sada je to bilo moguće isključivo na Mac i iOS uređajima, dok su se Windows korisnici morali snalaziti na razne načine.