Apple će od sljedeće godine omogućiti da sami popravite iPhone

Apple je objavio pomalo neobičnu vijest, kako za proizvođača iPhonea tako i općenito za industriju potrošačke elektronike. Naime, Apple će kupcima ponuditi mogućnost servisiranja vlastitih uređaja preko “Self Service Repair” programa.

Početkom sljedeće godine, prvo za tržište SAD-a, a kasnije i na ostalima, Apple će kupcima nuditi upute, rezervne dijelove i alate za popravljanje uređaja. Korisnik kojem se razbije ekran, oštetiti zvučnik ili baterija izgubi na kapacitetu, moći će od Applea naručiti potrebnu opremu da sam obavi popravak.

U ovaj program će prvo biti uključeni smartfoni iz iPhone 12 i iPhone 13 serije, a nakon njih i Mac računala sa M1 procesorima. Ovo je zaista hvalevrijedna inicijativa jer u većini slučajeva se lakše odlučiti na kupnju novog uređaja nego na popravak, dok bi ovim programom vijek korištenja uređaja mogao bit produžen, što je dobro za okoliš, a i za kućne budžete.

Kako ovaj Appleov program još nije krenuo s radom, treba pričekati i vidjeti kako će sve skupa biti izvedeno. Hoće li popravak iz vlastite radionice postati isplativiji od kupnje novog uređaja i koliko brzo će se ovaj program proširiti izvan SAD-a. Isto tako, bit će zanimljivo vidjeti hoće li konkurencija krenuti u sličnom smjeru i kako će sve odraziti na dio ekonomije koji se bavi popravljanjem elektronike.

izvor: Apple

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT