Apple će sljedeće godine lansirati Mac računala s vlastitim procesorima temeljenim na ARM arhitekturi

Apple u skoroj budućnosti planira lansirati Mac računala s vlastitim procesorima koji će biti temeljeni na ARM-ovoj arhitekturi. U najnovijim glasinama spominje se 2021. godina, kad će u Macove biti ugrađen Appleov A14 procesor, dakle sličan onima koje će ugrađivati u iPhone i iPade.

Ipak, ovi procesori će biti moćniji, a pokretat će macOS operativni sustav i zahtjevnije aplikacije. Prema istim izvorima, radit će se o procesorima s osam i dvanaest jezgri, a proizvodit će ih tajvanski TSMC u 5 nm procesu.

S obzirom da će novi Macovi i dalje vrtjeti macOS, logično je za očekivati da će Apple izdati alat za prebacivanje aplikacija s x86 arhitekture na ARM, što već postoji, ali obrnuto, tj. za prebacivanje macOS aplikacija u iOS.

Koji će točno uređaji koristiti ove procesore, za sada je nezahvalno nagađati, no možemo pretpostaviti da će se raditi o lakšim prijenosnicima kao što je MacBook Air.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT