Apple predstavio iPadOS: redizajnirani početni zaslon, podrška za vanjske diskove, multi-window aplikacije…

Nakon novog iOS-a i WatchOS-a, Apple je na današnjoj WWDC konferenciji predstavio i iPadOS, odnosno odvojio ga je od iOS-a, koji je ostao namijenjen isključivo iPhoneu, dakle uređajima s manjim zaslonima. Razlika u odnosu na iOS vidljiva je već na prvi pogled, jer je početni zaslon sada gušći, odnosno donosi više ikonica aplikacija.

Svaka aplikacija sada može imati više otvorenih prozora, što je jedna od najvećih prednosti u odnosu na klasični iOS, i samim time iPadovo sučelje čini daleko više iskoristivim.

Štoviše, iPadOS podržava povezivanje eksternih diskova preko USB-a, pa čak i SD kartica, a sadržaju pristupate jednostavno putem Files aplikacije.

Jedna od korisnih stavki dodanih u iPadOS je podrška za miša, što znači da je ovaj tablet u sve više slučajeva može koristiti kao klaičan prijenosnik.

iCloud drive sada podržava dijeljenje mapa, a ne samo datoteka, dok Files aplikacija sadrži pregled u stupcima, slično kao na macOS-u.

Uskoro opširnije…

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT