Apple predstavio M2 Pro i M2 Max procesore. Već od sljedećg tjedna se isporučuju u MacBook Pro računalima

Apple je danas službeno predstavio dva nova M2 procesora, i to M2 Pro i M2 Max. Nakon što je „obični“ M2 već zaživio u MacBook Air računalima, Apple sada donosi M2 Pro i M2 Max, koji su namijenjenim jačim strojevima, dakle MacBook Pro prijenosnicima, ali i Mac Mini stolnim računalima.

Tako će se 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro već od sljedećeg tjedna isporučivati s M2 Pro i M2 Max procesorima, koji zamjenjuju M1 Pro i M1 Max. Prema Appleovim specifikacijama, ovom promjenom generacija dobiveno je 40-postotno povećanje performansi.

Također, u Appleu navode da je M2 Max „najjači i energetski najefikasniji svjetski procesor“ s čak 12 jezgri (kao i M2 Pro, ali s razlikom u grafičkoj komponenti koja je povećana s 34 na 38 jezgri. Zanimljivo je da ovaj procesor podržava čak do 96 GB radne, odnosno „unificirane“ memorije. U odnosu na M1 Max, novi Appleov adut donosi 30% bolje grafičke sposobnosti.

14-inčni MacBook Pro s M2 Pro procesorom će se u SAD moći kupiti za 1.999 dolara, dok će 16-inčni s M2 Max započeti od cijene od 2.499 dolara.