Apple u 3. kvartalu 2019. nastavio dominaciju na tržištu bežičnih slušalica

Tvrtka Counterpoint Research objavila je podatke vezane za tržište “true wireless earbuds” bežičnih slušalica, koje nastavlja rasti na godišnjoj i tromjesečnoj razini. U 3. kvartalu ove godine isporučeno je 33 milijuna true wireless slušalica, a vrijednost isporuka procijenjena je na 4,1 milijardu dolara.

Apple je nastavio dominirati tim tržištem, povećavši isporuke zahvaljujući drugoj generciji popularnih Apple AirPods slušalica. Udio na tržištu se smanjio s 53% na 45% iz razloga što su drugi proizvođači, pogotovo Xiaomi (9%) s Redmi Airdots slušalicama, rasli brže od rasta cjelokupnog tržišta. Treba spomenuti da je cijena AirDots slušalica svega 20 dolara, dok su AirPods ipak nešto skuplje, pa ne čudi da je Apple ostvario većinu prihoda na tržištu.

Na trećem mjestu našao se Samsung s 6% udjela, a nakon njega slijede njegov brend JBL, Appleov Beats i proizvođači poput Amoia, QCY, Skullcandy i ostali.

Svoje slušalice su za tekući kvartal predstavili Microsoft, Google i Amazon, a Apple je predstavio i Pro verziju, tako da je očekivati nastavak rasta tržišta true wireless slušalica. Counterpoint predviđa da će u 2019. biti isporučeno ukupno 120 milijuna primjeraka navedene vrste slušalica.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]