Apple Aplikacije

Apple uklonio Plague, Inc igru za iOS u Kini

Popularna igra Plague, Inc od početka godine bilježi nagli porast preuzimanja na različitim platformama 8 godina nakon što se igra prvi put pojavila. Koncept igre je da širite virus na svjetskog razini jačajući njegove sposobnosti, kao što su otpornost na lijekove, vremenske uvjete ili simptome.

Novu popularnost koju je stekao Plague, Inc može zahvaliti širenju koronavirusa, posebice u Kini, gdje je igra praktički postala real-life simulator. Cilj igre je zaraziti cijeli svijet i u konačnici ubiti sve ljude na planetu kako ne bi došlo do razvoja lijeka.

U trenutnoj situaciji ovakva zabava nije baš sjela kineskim vlastima koje su od Applea zatražile da uklone igru iz trgovine aplikacija za iOS uređaje. Razlog uklanjanja je ilegalni sadržaj koji se nalazi u igri, vlasti su navele u zahtjevu.

Razvijač igre Ndemic izjavio je da je igra godinama među najpopularnijim plaćenim igrama u Kini te da igračima može pomoći u učenju o bolestima i širenju zaraze. Ndemic ističe da je u konačnici ipak riječ o igri, a ne o znanstvenom modelu širenja virusa.

Ako niste u Kini, igru možete pronaći za iOS ovdje ili za Android ovdje.

via