Apple upozorava o mogućoj pojavi burn-in efekta na zaslonu iPhonea X i vjerojatno ga neće pokriti jamstvom

Povodom početka prodaje iPhonea X, Apple je stranici za podršku objavio upozorenje o mogućim promjenama na zaslonu. Naime, iPhone X koristi OLED tehnologiju izrade zaslona, koja se u mnogome razlikuje od IPS LCD tehnologije, korištene u prethodnim modelima.

Apple u svojoj objavi navodi mogućnost pomaka u prikazu boja prilikom gledanja pod različitim kutovima, ali i moguće pojave burn-in efekta, karakterističnog za OLED zaslone. Burn-in se pojavljuje nakon duljeg prikaza jednog te istog sadržaja s velikim kontrastom i nije ga moguće odstraniti. Najbolji takav primjer je tipkovnica ili statusna traka sa simbolima baterije i signala na vrhu zaslona, koje se nakon duljeg korištenja «zapeku». Treba reći da se burn-in efekt rijetko pojavljuje unutar prve godine korištenja.

U Appleu navode da su učinili sve kako bi se burn-in efekt na njihovim uređajima izbjegao, ali ne navodi hoće li ga, ukoliko se pojavi, jamstvo pokrivati. Naime, neki proizvođači (npr. Samsung) u jamstvenom roku pokrivaju burn-in efekt, a hoće li Apple krenuti istim putem, ostaje za vidjeti. Ipak, s obzirom da su u startu objavili upozorenje da je to normalna pojava, takav ishod je malo vjerojatan.

Na kraju krajeva, čak da burn-in i pokriju jamstvom, njegova svrha bit će upitna budući da traje godinu dana, dakle u roku u kojem je malo vjerojatno da će se pojaviti.

Apple

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT