Apple Watch 7 službeno predstavljen

Apple je zajedno s novim smartfonom i tabletom predstavio novi Apple Watch 7. Novi Apple Watch se ne razlikuje mnogo u odnosu na Watch 6, kako u dizajnu tako i u hardveru. Doduše, neke promjene su napravljene a najviše se ogledaju u većem zaslonu čime je debljina bezela smanjena na svega 1.7 mm. Zaslon je sada i nešto izdržljiviji zahvaljujući tvrđem površinskom staklu, a i kućište je uz vodootpornost do 50 metara dobilo IP6X certifikat tako da ćete se moći uvaljati u prašinu s ovim satom. Zajedno sa zaslonom će biti dostupna nova lica koja će moći prikazivati više detalja i omogućiti lakše čitanje poruka i odgovaranje na njih.

Kombinacija senzora je ostala ista kao kod prethodne generacije pa sedmica dolazi s akcelerometrom, žiroskopom, barometrom, stalno uključenim altimetrom, kompasom, SpO2 senzorom kao i senzorom otkucaja srca, a certificiran je i za mjerenje jednokanalnog elektrokardiograma.

Ono što Apple-u ne polazi za rukom je produljiti vrijeme trajanja baterije pa je kod sedmice ono i dalje ograničeno na 18 sati pri jednom punjenju. Međutim, poboljšano je, odnosno ubrzano bežično punjenje pa će baterija doseći od 0 do 80% kapaciteta za 45 minuta.

Kućište sata je izrađeno od recikliranog aluminija, a pozadina od keramike ili safirnog stakla. Apple je najavio da će izvedba kućišta od titana biti dostupna kasnije.

Sat je najavljen za ovu jesen po cijeni od 399$, odnosno 2550 kn što će vjerojatno biti nešto više u trgovinama.

Ako vam je Apple Watch 7 skup, Apple je snizio cijenu starijih modela koji su sada definitivno pristupačniji.

 

Apple

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT