Apple WatchOS 6 donosi trgovinu aplikacija i mnoštvo novih opcija

Na današnjem Apple WWDC događaju predstavljene su softverske novotarije koje će dobiti šesta  verzija Watch OS-a. Pored novih lica sata, najveća novost je skoro pokretanje zasebne trgovine aplikacija za Apple Watch, što bi potencijalno moglo smanjiti potrebu za paralelnim korištenjem iPhonea. Aplikaciju će po uzoru na Google Play uređivati Apple editori, pa će izbor vjerojatno biti kvalitetan.

Osvježenje je doživjela i Health aplikacija, odnosno njezina nova opcija Activity Trends putem koje će korisnici sata moći pratiti 9 parametara i ta uspoređivati mjerenja s mjerenjima do 90 dana ili pak jednu godinu unatrag. Također je unutar aplikacije dodana i opcija za praćenje menstrualnog ciklusa, odnosno Cycle tracker, koja bi vam uz praćenje ciklusa mogla pomoći preciznije odrediti kada ste u fazi ovulacije. Naravno, ova opcija radi najbolje ukoliko ste ženskog spola.

Bilješke će se na novoj verziji OS-a snimati putem glasa, a napokon dolazi i kalkulator s opcijom za dijeljenje napojnica koja definitivno neće zaživjeti na ovim prostorima. Interesantna je i aplikacija za mjerenje glasnoće koja će vas upozoriti na bučno okružje koje bi vam moglo eventualno oštetiti sluh. Apple je posebno istaknuo da sat neće snimati sve i svašta te cijelo vrijeme i da neće isto pohranjivati na Apple Watch ili Apple račun.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT