BlackBerryjev direktor: "Priv je bio greška, fokusirat ćemo se na Android uređaje srednjeg cjenovnog ranga"Nakon niza loših, nepromišljenih, a usudim se reći i glupih poteza, BlackBerry i dalje luta bespućima biznisa s kojim mu je jedina preostala poveznica - slavna prošlost. Naime, nakon poraznih prodajnih rezultata modela Priv, temeljenog na Androidu, izvršni direktor ove kompanije John Chen je u intervjuu za za saudijski The National priznao da je ovaj model bio greška, prenosi Techradar.

Iako se ovaj uređaj mnogima naizgled svidio, bio je preskup za hardver koji je nudio. Fizička tipkovnica, kao zaštitni znak BlackBerryja, očito nije bila dovoljan razlog za pridobivanje onog drugog dijela kupaca kojem je važan omjer hardvera i uloženog novca.

No ipak, usprkos svim nedaćama koje su ga zadnjih godina pogodile, BlackBerry ne odustaje od proizvodnje smartfona. Nakon što su praktički odbacili vlastiti operativni sustav i preorijentirali se na Android, u BlackBerryju će sada, po tko zna koji put, napraviti zaokret i pazite sad, početi proizvoditi Android uređaje srednjeg cjenovnog razreda.

Chen je, naime, izjavio da će kompanija do kraja godine lansirati dva nova uređaja temeljena na Androidu, od kojih će jedan imati fizičku tipkovnicu, a drugi veliki zaslon osjetljiv na dodir, s cijenom prihvatljivijom od Priva.

Tko zna, možda kombinacija razumne cijene i Androida zaista privuče još ono malo BlackBerryjevih fanova, ali mislim da je svima jasno da tu budućnosti nema. Konkurencija je neumoljiva, a posebice mlade i tržištu prilagodljive kompanije iz Kine, koje su u zadnjih nekoliko godina prilično izmijenile sliku tržišta pametnih telefona.