Aplikacije Društvene mreže

Bluesky napokon dostupan bez pozivnica

Bluesky, društvena mreža stvorena prošle godine na principu otvorenog koda i decentralizacije, od sada je dostupna svima koji se žele registrirati. U turbulentnim vremenima Muskovog preuzimanja Twittera i cijelog cirkusa koji je uslijedio nakon toga, Bluesky se pojavio kao solidna alternativa, i u velikoj mjeri kopija onoga što danas nazivamo X.

Ipak, s obzirom da se radilo o ograničenim resursima i ranoj fazi razvoja, Bluesky je u beta fazi bio dostupan ograničenom broju korisnika, uz pozivnice. Sada se to promijenilo, što znači da se možete registrirati ukoliko to želite.

U ovom trenutku Bluesky broji oko tri milijuna korisnika, a trebao bi biti jednostavan za korištenje svima koji su koristili Twitter ili Threads. Ipak, neke funkcije još uvijek nisu dostupne, no vremenom će sasvim sigurno biti uvedene.

Korisnici mogu kronološki pratiti objave, kao i one koje su drugi ručno odabrali.

Za sada je teško procijeniti hoće li Bluesky uspjeti postići širu popularnost, no ako Elon Musk nastavi sa svojim igrama bez granica, ne bi bilo čudno da ova platforma privuče dodatne izbjeglice s Twittera.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje u njihovim trgovinama aplikacija.