Britanska vlada će Huaweiju dopustiti gradnju 5G mreža

Nakon što je od čelnika Europske unije uspio iskamčiti još jednu odgodu Brexita, britanski premijer Boris Johnson danas je objavio kako će njegova vlada Huaweiju ipak dopustiti gradnju 5G mreža, prenosi Reuters.

Ova odluka bi sada mogla dodatno razbjesniti američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je Huaweiju potpuno zabranio pristup američkim tržištu i pokušao nahuškati saveznike da učine isto. Britanija je bila među prvim zemljama koje su najavile pokoravanje svjetskom policajcu, no kako se sada čini, to se ipak neće dogoditi.

U prilog Huaweiju ide i prije dva dana objavljena vijest da je britanski ARM najavio nastavak suradnje s ovom kineskom kompanijom, jer je sve tehnologije korištene u arhitekturi procesora na kraju deklarirao kao britanske.

Čini se da SAD u trgovinskom ratu protiv Kine polako gube korak, a što je posebno intrigantno, „nož u leđa“ im sada zabija najvjerniji saveznik – Velika Britanija.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da su pregovori između američke i kineske strane u tijeku, te da je Kina nedavno pristala na određene ustupke u vidu povećanja uvoza američkih prehrambenih proizvoda, što uz čelik aluminij čini najveći dio njihove trgovinske razmjene.

Koliko će ova situacija utjecati na skidanje Huaweija s „Entity liste“, ostaje za vidjeti, no s obzirom da SAD u svojoj agresivnoj politici ostaju sve usamljenije, za očekivati je da će se u dogledno vrijeme razriješiti.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT