Ostalo

Cardano (ADA) ili Smog token: Koje ulaganje je isplativije?

U ovom dinamičnom kripto okruženju, investitori su suočeni s izborom između etabliranog diva poput Cardano (ADA) i novog, ali munjevito popularnog igrača poput Smog tokena. Dok je ADA doživio relativnu stagnaciju i korekciju, Smog token je eksplodirao s rastom od preko 4700% od svog nedavnog lansiranja na Solani blockchainu. Sada se mnogi pitaju: koja investicija ima veći potencijal? Je li to stabilni Cardano ili visokorizični, ali izuzetno profitabilni Smog token?

Predviđanje Cardano (ADA) cijene

Globalni urednik vijesti BeInCrypto-a, Ali Martinez, primijetio je zanimljiv paralelizam u trenutačnoj cjenovnoj dinamici ADA-e s krajem 2020. godine. U to vrijeme, Cardano (ADA) je uglavnom trgovala horizontalno prije nego što je zabilježila značajan rast koji je trajao od Studenog 2020. do Kolovoza 2021, dosežući impresivnu tržišnu vrijednost od 3 dolara.

Martinez vidi sličnost u sadašnjem razdoblju, gdje bi ADA mogla proći kroz produljenu fazu konsolidacije koja bi mogla trajati do Travnja 2024. godine. Novi rast bi mogao doseći vrhunac od oko 8 dolara do Siječnja 2025. godine. Ovaj bikovski scenarij sugerira mogući izniman porast od čak 1797,67% u cijeni ADA-e.

Cardano trenutačno doživljava pad od 3,14% u posljednjih 24 sata i 9,95% tijekom prethodnog mjeseca. Unatoč tome, Cardano (ADA) i dalje zauzima poziciju osme najveće digitalne imovine s tržišnom kapitalizacijom od 18 milijardi dolara.

Unatoč relativno niskim cijenama ADA, Cardano blockchain pokazuje odlučnost u proširivanju svog ekosustava kroz neprekidni razvoj. Posljednje izvješće o napretku Cardana otkriva 157 aktivnih projekata, uz dodatnih 1322 u različitim fazama razvoja.

Posebno impresivan je napredak u razvoju Plutus skripti, ključne tehnologije koja omogućuje implementaciju pametnih ugovora na Cardano mreži. Trenutačno je dostupno 6356 Plutus V1 skripti, dok je Plutus V2 skripti porastao na 18821.

Osim toga, Cardanova infrastruktura je neprestano jačana, s poboljšanjima u performansama i dodavanjem novih funkcionalnosti.

Novi meme coin Smog token

Poduzeti poticajem optimističnog entuzijazma među ulagačima, početna cijena SMOG-a od 0,001419 dolara eksplodirala je gotovo 5000% do trenutačnih 0,06816 dolara. Obujam trgovanja koji prelazi 1,2 milijuna dolara potvrđuje pravi interes iza ovog rasta, a ne manipulaciju tržištem.

Držanje SMOG tokena omogućuje pristup ekskluzivnoj kripto zajednici nazvanoj "The Dragon's Court" za savjete i rasprave. Kroz zabavne misije s nagradama, korisnici mogu zaraditi bodove i podijeliti nagrade s zajednicom.

SMOG se ističe temom zmajeva, slijedeći korake prethodnih meme coina poput DOGE-a i SHIB-a. Također predstavlja ambiciozan plan koji uključuje nagrade za ulaganje, sagorijevanje tokena i interaktivnu zajednicu. Tim planira premostiti SMOG na Ethereum, što će otvoriti vrata novim ulagačima koji su dosad bili ograničeni na Solana blockchain.

Tajanstvena grupa Loyal Chosen također poziva lojalne članove zajednice da sudjeluju u određenim ritualima inicijacije, obećavajući veće nagrade za sudionike. Više od 10000 korisnika već se prijavilo za airdrop kampanju, dok interes za projektom i dalje raste.

Grafički prikaz pokazuje da SMOG može nastaviti rasti nakon uspostavljanja bikovske zastave na svom 4-satnom grafikonu. Zastava se formira unutar snažnog uzlaznog kanala, što sugerira da bikovi drže kontrolu nad tržištem.

Ključne razine podrške su oko 0,044, 0,030 i 0,0225 dolara u slučaju povlačenja, pružajući sigurnosne mreže potencijalnim kupcima. Ako se otpor kanala probije na 0,075 dolara, otvaraju se ciljevi rasta na 0,10 i 0,125 dolara.

Plan puta SMOG-a detaljno opisuje nekoliko nadolazećih događaja koji bi mogli potaknuti daljnji rast cijena ako se uspješno provedu. To uključuje stvaranje nagrada za ulaganje kako bi se potaknulo držanje tokena. Proširenje na Ethereum putem mosta, također, otvara vrata novim ulagačima koji ranije nisu mogli pristupiti SMOG-u, što bi moglo dodatno potaknuti trgovanje i rast cijena.

Kupite SMOG tokene

Zaključak

Odabir između ulaganja u Cardano (ADA) i Smog coina ovisi o različitim čimbenicima. Cardano, s mogućim predviđenim rastom do 8 dolara u bliskoj budućnosti, ima stabilne temelje zbog intenzivnog rada razvojnih timova na unapređenju ekosustava. S druge strane, Smog token je doživio impresivan rast od preko 4700%, potaknut stvarnim interesom ulagača i planovima za proširenje na Ethereum mrežu.

Cardano nudi stabilnost i potencijalni rast s obzirom na tehničke inovacije i infrastrukturna unapređenja. Smog token nudi visok rast i pristup ekskluzivnoj kripto zajednici s nagradama za korisnike.

Stoga, investitori trebaju pažljivo procijeniti svoje ciljeve, riskirati toleranciju i analizirati dugoročne izglede prije donošenja odluke. Dok Cardano nudi stabilnost i sigurnost, Smog token predstavlja visoki rizik, ali i potencijalno visok povrat ulaganja. Optimalni izbor ovisi o individualnim preferencijama i strategiji ulaganja svakog investitora.

Kupite SMOG tokene