ChatGPT u samo pet dana dosegao brojku od milijun korisnika. Trenutno ih je preko 100 milijuna

ChatGPT, chatbot o kojem smo već pisali, ovih je dana prikupio više od 100 milijuna korisnika, javljaju servisi koji se bave posjećenošću web lokacija. Ono što je u ovoj priči zanimljivo, je što je spomenuta brojka dosegnuta za samo dva mjeseca nakon lansiranja, budući da je platforma tijekom siječnja imala preko 590 milijuna posjeta.

Također, Statista javlja da ChatGPT drži rekord kad je u piranju vrijeme do prvog milijuna posjeta, koje u njegovom slučaju iznosi nevjerojatnih pet dana. Usporedbe radi, Instagramu je za ovo postignuće trebalo 2,5 mjeseca. Spotify je cifru od milijuna uspio ostvariti za pet mjeseci, Dropbox za sedam, a Facebook za 10.

ChatGPT je chatbot neprofitne organizacije OpenAI, koje je jedan od osnivača Elon Musk. Koristi napredna rješenja u području umjetne inteligencije i u stvarnom vremenu odgovara na čak i kompleksnija pitanja. Trenutno je u tijeku velika bitka tehnoloških divova za osvajanje tržišta na polju umjetne inteligencije, a najzvučnije ime među njima svakako je Google, koji namjerava lansirati sličan proizvod, ali povezan sa svim svojim postojećim proizvodima, što bi mu donijelo mnoge prednosti.

S druge strane, ChatGPT u svoje platforme ugrađuju kompanije poput Microsofta, što bi moglo olakšati korištenje njegovih proizvoda poput Windowsa i Officea. S obzirom na brzinu kojom se stvari na ovom području odvijaju, praktički svaki dan očekujemo nova AI rješenja i njihove implementacije u konkretnim proizvodima.

ChatGPT možete ikoristiti na ovoj adresi