Aplikacije

ChatGPT više ne zahtijeva prijavu u korisnički račun

OpenAI više neće zahtijevati račun za korištenje ChatGPT-a, besplatne AI platforme ove tvrtke. Ovo se odnosi samo na ChatGPT, jer drugi OpenAI proizvodi, poput DALL-E 3, dostupni su jedino uz pretplatu i nastavit će zahtijevati račun za pristup. "Ovo uvodimo postupno, s ciljem da AI učinimo dostupnim svima koji su znatiželjni o njegovim mogućnostima", objavljeno je na OpenAI službenom blogu.

Ipak, za spremanje i pregled povijesti razgovora, dijeljenje, te glasovne razgovore, korisnici će i dalje morati prijaviti.

Otkako je ChatGPT uveden krajem 2022. godine, korisnici su se morali prijaviti u OpenAI račun. Chatbot se pokazao iznimno popularnim i učinio ChatGPT jednom od najbrže rastućih digitalnih platformi ikada. OpenAI je potom dodao mogućnost plaćene pretplate za pristup proizvodima poput DALL-E 3 i naprednijim modelima.

U OpenAI-u navode da trenutno više od 100 milijuna ljudi u 185 zemalja tjedno koristi ChatGPT. Prema nekim mjerilima, ChatGPT je u veljači imao 1,6 milijardi posjetitelja, no u odnosu na svibanj prošle godine njegov je promet opao, budući da je u to doba bio procijenjen na 1,8 milijardi.

OpenAI je dodaje da je uveo "dodatne mjere zaštite sadržaja ", uključujući blokiranje upita u širem rasponu kategorija, ali nije precizirao o kojim se točno kategorijama radi. Opcija isključivanja iz generativnog učenja i dalje je dostupna po izboru korisnika.

Advertisement