Darmar – aplikacija koja vam omogućuje da se pretvorite u najdražu političku karikaturu

Dosadio vam je Snapchat i slične igrarije, pa ste svoj digitalni život poželjeli malo začiniti. S obzirom na inače tragikomičnu političku scenu, kao pravo osvježenje doći će Darmar aplikacija koja vas pretvara u nekog od odgovarajućih likova iz Alan Forda, pardon… hrvatske i regionalne političke scene.

Darmar aplikaciju za Android preuzmite u Google Play trgovini, a za iOS u App Storeu. Nadamo se da će ekipa iz Kod Biroa, koja je aplikaciju razvila dodati još zanimljivih i osebujnih likova.

U nastavku pročitajte objavu za medije.

Zagrebački Kod Biro razvio je mobilnu aplikaciju proširene stvarnosti i 3D praćenja lica, koja sadrži maske temeljene na nekim od najpoznatijih hrvatskih i političara iz regije

Zagreb, 28 svibnja 2019. – Osjećate se kao da vas prate tajne sile? Spremni ste povesti radništvo u borbu dok čekate da vas zaliju chemtrailima? Danas ste si baš državotvorno, entitetski ili tajkunski raspoloženi? Uz pomoć mobilne aplikacije Darmar – maske domaćih faca pronađite svojeg unutarnjeg Andreja Plenkovića, Ivana Pernara, Davora Bernardića ili Milana Bandića, kao i još neke svevremenske favorite hrvatske i regionalne politike, povijesti i sporta na kojima su bazirane maske u Darmaru.

Darmar kombinira tehnologije proširene stvarnosti i praćenja lica, pa tako koristeći kameru pametnog telefona na lice korisnika „projicira“ 3D model koji se pomiče zajedno sa korisnikom, i „stapa“ se s njegovim licem prateći gestikulaciju i pokrete lica. Drugim riječima, Darmar na lice korisnika „nalijepi“ masku druge osobe, koja se ponaša kao da je njegovo lice, a neke od maski reagiraju na specifične gestikulacije poput otvaranja usta za prikazivanje dodatnih efekata.

Ovu je zabavnu aplikaciju razvio Kod Biro, zagrebački programerski studio s ukupno šest zaposlenih, koji su osnovali FER-ovci Matej Trbara i Luka Mijatović, prijatelji i kolege još od srednjoškolskih dana.

Darmaru su trebala samo dva dana da dospije na prvo mjesto u kategoriji ‘Zabava’ na Appleovom App Storeu.

„Aplikaciju smo namijenili onima koji se vole dobro nasmijati i zezati, koji prate dnevnopolitička događanja, publici koja voli memove, svima koji vole stvarati i dijeliti sadržaj na instagramu i drugim društvenim mrežama. Za njih smo napravili alat koji će u kombinaciji sa karakterističnim smislom za humor, koji u Hrvatskoj i regiji ljudi posjeduju, uveseliti sve korisnike, a nadamo se i osobe koji su imali čast naći se u prvoj postavi Darmar aplikacije. Već sada mogu najaviti da ćemo redovito našu galeriju dopunjavati novim maskama“, objašnjava osnivač Kod biroa Matej Trbara.

U aplikaciji će korisnici već sad mogu pronaći maske temeljene na Zdravku Mamiću, Milanu Bandiću, Kolindi Grabar-Kitarović, Ivanu Pernaru, Josipu Brozu – Titu, Aleksandru Vučiću, Davoru Bernardiću, Ivici Todoriću, Andreju Plenkoviću, Miloradu Dodiku, Mireli Holy i Ivi Sanaderu. Uz to, Darmar donosi maske temeljene na nekim omiljenim domaćim fenomenima, poput hrvatskih navijačkih rekvizita, pršutinga, heklanog stolnjaka, mirišljavog borića wunderbauma i krunice na retrovizoru, te još neka iznenađenja.

U privitku pronađite objavu za medije, u kojoj možete pročitati više pojedinosti i pogledati video o aplikaciji, kao i fotografije ekipe Kod Biroa, te poveznice za skidanje Darmara.

Budite lijepi, jaki i od povijesnog značaja za regiju!

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT