Biznis

Dropbox ima 100 milijuna korisnikaDropbox je jučer objavio da je ukupan broj korisnika njihovog cloud servisa dosegao brojku od 100 milijuna i da se u zadnjih godinu dana učetverostručio. Za nagli rast broja korisnika u spomenutom razdoblju ponajprije je zaslužna akcija dodjeljivanja besplatnog prostora korisnicima mnogih Android uređaja, no istovremeno je postignut i rast broja korisnika koji plaćaju dodatne usluge.

Akcije dodjeljivanja besplatnog prostora za pohranu bile su neophodne kako bi se zadržao što veći dio tržišnog kolača pred nadolazećom konkurencijom od strane Googlea i njegovog servisa Google Drive.

Premda je Dropbox još uvijek relativno mala kompanija, činjenica je da se u ovom segmentu još uvijek dobro nosi s gigantima poput Googlea, Applea i Microsofta, ponajprije zahvaljujući priličnom vrememskom odmaku. Naime, povodom ove objave, utemeljitelj Dropboxa Drew Houston izjavio je da su te kompanije dosta vremena potrošile na nešto što je Dropbox imao još prije četiri godine. Za razliku od ovih kompanija koje su svoje servise tek lansirale, Dropbox se zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu sada može fokusirati na poboljšanje svojih usluga, rekao je Houston.