Essential Phone: zaslon od ruba do ruba, titanski okvir, modularnost…

Andy Rubin, tvorac Androida i dugogodišnji Googleov visokopozicionirani manager, već neko vrijeme plovi u vlastitim poduzetničkim vodama, a nedavno se moglo čuti kako u tajnosti razvija svoj vlastiti mobilni uređaj. Velo tajni danas je napokon skinuto, i svjetlo dana je ugledao – Essential Phone.

Ovaj uređaj vrlo smionog imena u SAD će koštati 699 dolara, što ga svrstava u najviši cjenovni razred, a poseban je po tome što dolazi sa zaslonom «od ruba do ruba». Za razliku npr. Xiaomija Mi Mix, dolazi s prednjom kamerom ugrađenom u zaslon koja je i dalje vidljiva.

Iako se koncept modularnih smartfona do sada nije proslavio, Essential Phone se temelji upravo na njemu. Na kućištu sadrži magnetni konektor za razne dodatke, kao npr. 360° kameru, koja će se u prodaji pojaviti za 50 dolara. Treba reći da je kućište izrađeno od titana, što se u današnje vrijeme baš i ne može tako lako naći.

Uređaj na poleđini ima dvostruku 13 MP kameru, gdje jedna sadrži crno-bijeli senzor, dok se sprijeda smjestila 8 MP selfie kamera, koja snima i 4K video. Uređaj nema tradicionalni 3.5 mm audio utor, već koristi tzv. Accessory port s magnetnim pinovima i USB-C.

Essential Phone dolazi s 5,7-inčnim zaslonom, pogonjen je Qualcommovim Snapdragonom 835 u kombinaciji s 4 GB RAM-a, a za pohranu se brine čak 128 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet od 3040 mAh, dok je cijeli uređaj težak 185 grama.

Više informacija o ovom uređaju očekujemo uskoro, a hoće li uspjeti naći svoje mjesto na tržištu, u ovom je trenutku teško predvidjeti. I do sada smo viđali mnoge pokušaje raznih odbjeglih sinova, koji su redom propadali, no tko zna, možda netko zagrize baš za titan.

Essential

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT