Android

Gionee predstavio 2 modela: 6" Elife E8 okida fotografije od 120 MP, a Marathon M5 dolazi s dvije baterije

Gionee Elife E8 - Marathon M5

Gionee je danas u Pekingu predstavio novi top model pod imenom Elife E8. Radi se o uređaju sa 6-inčnim AMOLED zaslonom QHD rezolucije s gustoćom od 490 ppi. Ispod poklopca nalazi se novi MediaTekov osmerojezgreni Helio X10 procesor na taktu 2 GHz, 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Pravo iznenađenje dolazi na poleđini gdje se smjestila 24 MP kamera, za koju u Gioneeu kažu da se pokreće za 0,8 sekundi, a isto tako nudi brzi phase-detection autofokus. Zahvaljujući interpolaciji, ova kamera ima mogućnost okidanja fotografija od čak 120 megapiksela. Ne treba zanemariti ni 4K video koji omogućuje softversko zumiranje bez gubitka kvalitete.

Gionee Elife E8 u prodaju kreće sredinom srpnja i to po cijeni od 645 dolara, a hoćemo li ga i kada vidjeti na našem tržištu, saznat ćemo uskoro.

Drugi model koji je danas predstavljen je Marathon M5. Donosi čak dvije baterije od 3010 mAh, što ukupno daje kapacitet od 6020 mAh. Ovo znači da uređaj koristi i dva čipa za punjenje i obje baterije je moguće puniti istovremeno. Zanimljivo je da da je čak i nakon ugradnje ovih dviju baterija, debljina uređaja ostala na prihvatljivih 8,5 milimetara.

Od ostalih specifikacija spomenimo da se radi o Dual SIM uređaju sa zaslonom dijagonale 5,5 inča i rezolucije 720p. Ima četverojezgreni procesor, 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, 13 MP stražnju i 5 MP prednju kameru. Cijena ovog modela će biti 375 dolara.