Aplikacije

Gmail bi uskoro mogao zamijeniti sve servise za praćenje pošiljaka

Koliko ste se puta našli u situaciji da vam trgovac pošalje samo tracking broj paketa, a da biste pratili njegov put, morali ste sami pronaći web stranicu servisa putem kojeg je poslan kao npr. DHL, UPS ili možda Hrvatska pošta (da, ona koja vam naplaćuje poštarinu iako ju je pošiljatelj već platio)... te u njihovom sučelju nastaviti upisivati broj? Istina, nije bogzna neka muka, ali vjerojatno ste se često zapitali je li cijeli postupak praćenja pošiljke moguće pojednostaviti.

I kako se čini, rješenje stiže iz Googlea, i to putem Gmail aplikacije. S obzirom da odavno na e-mail da možete primati novosti o pošiljci, koje vam šalje trgovac, izgleda da je Google našao rješenje kako sve te informacije objediniti. Tako nova Gmail aplikacija sadržavati posebnu karticu koja će automatski ispisivati prispjele podatke o pošiljci s ugrađenim progress barom.

Ukoliko je podrška za ovu funkciju stigla na vaš uređaj, u postavkama Gmail aplikacije pronađite i označite „Package tracking“. Nakon toga bi se sve vaše obavijesti o kretanju pošiljke trebale naći u novoj kartici.

Naravno, s obzirom da je ova značajka još uvijek u fazi u razvoja, moguće je da ćete na stranicama kurira još uvijek dobiti detaljnije informacije, no svakako ima potencijala da u dogledno vrijeme praktički zamijeni sve tracking servise, odnosno da vam olakša praćenje pošiljaka.