Google: brzina nadogradnji na nove verzije Androida se povećala

Fragmentacija Androida jedan je od njegovih najvećih nedostataka. S obzirom na otvorenost eko-sustava i činjenicu na postojanje velikog broja proizvođača, ne čudi što je prihvaćenost novijih verzija operativnog sustava neusporedivo manja od one na konkurentskom iOS-u koji je zatvoren.

No ipak, Google je u zadnjih godinu dana uspio u naumu da što veći broj smartfona dobije najnovije verzije njegovog operativnog sustava, tako da je Android 9 Pie imao osjetno veći rast nego prijašnje verzije te trenutno zauzima udio od 22,6% u ukupnoj masi uređaja.

U Googleu navode da su ovaj uspjeh postigli pomoću Projekta Treble i kvalitetnijom suradnjom s proizvođačima. Prosječno trajanje nadogradnje uređaja s Orea na Pie trajalo je tri mjeseca, a situacija s Androidom 10 bi trebala biti još bolja, dakle vjeruju da će se vrijeme potrebno za prelazak na novu verziju dodatno skratiti.

Google je također pohvalio proizvođače Xiaomi, OnePlus i Essential za brzu reakciju kad su nadogradnje u pitanju i izrazio nadu da će do kraja godine i mnogi drugi svoje modele nadograditi na Android 10, a poimence spominje Samsung, LG, Motorolu, Oppo, Vivo, Sony, Sharp i Realme.

Google

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT