Aplikacije

Google Keep uskoro omogućuje formatiranje teksta

Goolge Keep, jedna od najpopularnijih aplikacija za bilješke, uskoro će dobiti novu značajku, za koju jednostavno ne možemo vjerovati da smo ju morali čekati toliko dugo. Prema najavi iz samog Googlea, Keep aplikacija za Android u novoj verziji će dobiti mogućnost formatiranja teksta.

Dakle, tekst unutar bilješki ćete moći podebljavati (Bold) i nakositi (Italic), a bit će ponuđeno i nekoliko različitih veličina fonta. Ova značajka će biti od velike koristi prilikom snalaženja unutar samih zabilješki, pogotovo ako sadrže dulji tekst ili više stavki. Tako će korisnici unutar Keep apkikacije moći vidjeti znak „A“, kojeg kad dodirnu pojavit će se izbornik koji će omogućiti spomenuto formatiranje teksta.

Još jedna novost koju donosi Keep za web je „povijest“. Naime, Google je omogućio pregled prethodnih verzija zabilješki ukoliko su u međuvremenu bile izmijenjene.

Prema informacijama koje dopiru iz Googlea, nove značajke će se u novim zabilješkama pojaviti odmah po izlasku nove verzije aplikacije, dok bi one koje ste kreirali prije, trebale biti „nadograđene“ u sljedećih nekoliko tjedana.