Google Photos ukida neograničenu besplatnu pohranu fotografija 1. lipnja 2021. godine

Bilo je samo pitanje vremena. Nakon pet godina nuđenja neograničene pohrane fotografija u svom Google Photos servisu, Google ovu uslugu ukida prvog srpnja 2021. godine. Tako će nakon ovog datuma Google ponovo naplaćivati sve čim prijeđete kvotu od 15 GB.

Naime, Google je i do sada nudio 15 GB besplatno za fotografije u originalnoj rezoluciji, dok je za neograničeno trebala biti maksimalno 16 MP veličine.

Sve fotografije i dokumenti podignuti na Googleov cloud servis prije 1. lipnja sljedeće godine neće se ubrojiti u ovih 15 GB, tako da vam ostaje dovoljno vremena da svoj sadržaj reorganizirate ili prilagodite novim uvjetima. Dakle, jedino fotografije spremljene na Google Photos poslije 1. lipnja će se ubrojiti u kvotu od 15 GB.

Google istovremeno napominje da u besplatnoj varijanti nudi puno više od konkurencije, npr. Applea, čiji je iCloud ograničen na samo 5 GB prostora.

Pored ovog novog ograničenja, Google će u svoju aplikaciju dodati i nove alate za uređivanje, te početi brisati sadržaj onih korisnika koji se nisu ulogirali dvije godine.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT