Google Play će vas prije instalacije upozoriti ako je aplikacija "loša"

Koliko ste se puta našli u situaciji da lutate Play trgovinom u potrazi za aplikacijom koja vam je prijeko potrebna, ali nakon instalacije shvatite da je zapravo loše izrađena, dakle zastajkuje, ruši se i sl. Kako bi doskočio ovom problemu, tj. sačuvao vam dragocjeno vrijeme, ili možda još važnije – živce, Google uvodi upozorenje koje će iskočiti ukoliko algoritam utvrdi da je aplikacija - jednostavno loša

Konkretno, ako Play trgovini pristupate najnovijim Samsungom Galaxy S23 Ultra, mala je vjerojatnost da će bilo koja igra ili aplikacija baš štekati, zbog čega će u upozorenju stajati da se radi o iskustvu korisnika sa sličnom konfiguracijom. Ukoliko je vaša konfiguracija slabija, Play trgovina će jednostavno prilagoditi algoritam. Granica za izbacivanje upozorenja da se radi o aplikaciji loših performansi je 8%. Dakle, kriterij za označavanje aplikacije lošom je 8% uređaja slične konfiguracije na kojima su uočeni problemi u radu.

Ovo je sad još jedan konkretni razlog da na svom uređaju dozvolite slanje povratnih informacija Googleu, ali i da ponekad odvojite koju minutu za davanje ocjene aplikacijama, kako bi drugima, a u konačnici i sebi pomogli u budućnosti.