Google službeno počeo puštati Dark mode u Gmail aplikaciji

Nakon što ju je isprva pustio samo određenom broju korisnika, Google je danas i službeno pokrenuo toliko željenu nadogradnju Gmail aplikacije koja će vam omogućiti korištenje dark mode načina, odnosno tamne teme.

Da biste uživali u tamnoj strani, svakako morate nadograditi aplikaciju na najnoviju verziju, no s obzirom da je promjena inicirana sa serverske strane, aktivacija same tamne teme ne mora nužno biti odmah dostupna.

Prema informacijama s Googleovog službenog bloga, svi iOS i Android korisnici će ovu mogućnost moći koristiti najkasnije za dva tjedna.

Benefite tamne teme ne treba posebno objašnjavati. Radi se promjeni boja prikaza, tako da je pozadina crna, a font bijele, odnosno kontratne boje, dakle obrnuto od onoga što imamo sad. Također, vlasnici uređaja s AMOLED zaslonima će dodatno uštedjeti na bateriji, budući da ova tehnologija za prikaz crne ne troši energiju.

Ukoliko vam je Google već omogućio prelazak na tamnu stranu, aktivirati ju možete u općim postavkama Gmail aplikacije.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT