Google službeno počeo puštati Dark mode u Gmail aplikaciji

Nakon što ju je isprva pustio samo određenom broju korisnika, Google je danas i službeno pokrenuo toliko željenu nadogradnju Gmail aplikacije koja će vam omogućiti korištenje dark mode načina, odnosno tamne teme.

Da biste uživali u tamnoj strani, svakako morate nadograditi aplikaciju na najnoviju verziju, no s obzirom da je promjena inicirana sa serverske strane, aktivacija same tamne teme ne mora nužno biti odmah dostupna.

Prema informacijama s Googleovog službenog bloga, svi iOS i Android korisnici će ovu mogućnost moći koristiti najkasnije za dva tjedna.

Benefite tamne teme ne treba posebno objašnjavati. Radi se promjeni boja prikaza, tako da je pozadina crna, a font bijele, odnosno kontratne boje, dakle obrnuto od onoga što imamo sad. Također, vlasnici uređaja s AMOLED zaslonima će dodatno uštedjeti na bateriji, budući da ova tehnologija za prikaz crne ne troši energiju.

Ukoliko vam je Google već omogućio prelazak na tamnu stranu, aktivirati ju možete u općim postavkama Gmail aplikacije.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]