Aplikacije

Google Street View automobili još jednom izlaze na hrvatske ceste

Google Street View automobili ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku. Tijekom sljedećih mjeseci obilazit će mnoge gradove i ceste diljem zemlje, javljaju iz Googlea. Cilj njihove vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova kao što su Zagreb, Korčula, Pula, Šibenik, Vukovar, Đakovo, Vis, Slavonski Brod, Split i Dubrovnik te brojni drugi, cesta i autocesta u svim hrvatskim županijama na Google kartama.

„Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, kao što su Vis, Dubrovnik, Vukovar, Makarska ili Split, brojne povijesne znamenitosti kao što su katedrala sv. Jakova u Šibeniku, Fortica u Hvaru, katedrala sv. Petra u Đakovu ili Trsatski kaštel u Rijeci kao i prirodne ljepote poput ušća Neretve kod Metkovića ili Parka šuma Zlatni Rt u Rovinju“, navodi se u službenom priopćenju. „Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View pokazuje različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije“ dodano je u službenoj objavi.

Inače, Street View je popularna značajka Google karata s više od 220 milijardi fotografija Street View iz cijelog svijeta, uključujući Antarktiku i Arktik. Dostupna je na računalima i mobilnim uređajima, kao i na Google Earth platformi.

Vožnja će započeti 9. travnja, a više informacija o Street View usluzi i gdje trenutno voze Google Street View automobili možete pronaći na: https://www.google.com/intl/hr/streetview/.