Android

Honor novim teaserom napada Samsung i njegov 10x optički zoom

Nakon što se prije otprilike dvije godine odvojio od Huaweija kao matične kompanije, Honor je započeo novi život bez američkih sankcija, što mu je omogućilo ponovni ulazak u smartphone arenu, dakako, s Google servisima.

I kako se čini, 2023. godina će za Honor biti prilično zanimljiva, budući da je kompanija odlučila na tržište izbaciti modele najnovije generacije, uključujući i preklopne, što smo vidjeli kad je predstavljen model Magic Vs. Trenutno je, doduše, dostupan samo i Kini, no uskoro očekujemo i globalnu verziju.

Ono što je danas privuklo pažnju svih koji prate ovaj industrijski segment je procurjeli teaser s fotografijom nedavno otkrivene crne rupe u središtu galaksije, s napisom "Go beyond the Galaxy to witness the real Magic". Jasno, Honor ovim sugerira da će uskoro lansirati uređaj s prilično sposobnom kamerom i pripadajućim telefoto optičkim povećanjem, no s obzirom na poistovjećivanje riječi Galaksija sa Samsgovom nomenklaturom, prilično je očito kome baca rukavicu u lice.

Podsjetimo, Samsung Galaxy S22 Ultra, kao i njegova dva prethodnika, jedini na našem tržištu podržavaju 10x optički zoom, koji uz pomoć softvera može narasti na 100x. Neke glasine govore da će novi S23 Ultra podržavati digitalni zoom do 150x, no to još ne možemo potvrditi.

Bilo kako bilo, Honor očito napada Samsung, i to na području kamere, a koliko će u tome uspjeti, vjerojatno ćemo vidjeti krajem veljače na MWC-u u Barceloni, za koji je već najavio da će na njemu biti prisutan. To znači da možemo očekivati službeni event s predstavljanjem novih uređaja, među kojima vjerojatno i ovaj što izlazi iz galaksije. Naravno, očekujemo i globalnu verziju savitljivog modela, a ne treba isključiti ni dodatnu opremu poput pametnih satova i sl.