Android

Honor V Purse, preklopni smartfon koji se nosi kao torbica s posebno atraktivnim Always-On zaslonima

Honor je na berlinskom IFA sajmu upravo pokazao koncept sklopivog uređaja koji je dizajniran za nošenje kao torbica. Ime mu je Honor V Purse, a izvana sadrži Always-On zaslone, koji kada su zatvoreni, oponašaju dizajn torbice.

Može se dopuniti izmjenjivim remenjem i raznim AOD stilovima.

Uređaj nosi naziv Honor V Purse. Dizajniran je kao modni dodatak i namijenjen  za nošenje kao torbica na kojoj se na oba kraja mogu pričvrstiti izmjenjive trake.

Ono što karakterizira Honor V Purse je uvijek uključen vanjski zaslon. On se može prilagoditi - kako bi odgovaralo odjeći i općenito stilu, a najbolji dio je što koriste kombinaciju senzora za oponašanje aktivnosti. Dakle, ako hodate dok nosite Honor V Purse, elementi na vanjskim zaslonima pomicat će se u skladu s vašim gibanjem. Također reagira na dodire, pa ako koristite zaslon koji je uvijek uključen i prikazuje npr. šljokice, možete rukom prijeći preko zaslona i elementi će se pomaknuti.

Honor ovaj dizajn naziva „phygital“, dakle nekakvu kombinaciju riječi fizičkog i digitalnog. Uređaj u osnovi ima omotanu traku koja prekriva cijelu vanjsku površinu, s kamerama smještenim na jednom rubu. O hardveru za sada ne znamo puno informacija, iz razloga što Honor ne namjerava V Purse pustiti u prodaju. Naime, ovo je samo koncept koji izgleda vrlo intrigantno i moguće je da ćemo slične stilove vidjeti kod budućih uređaja.

U nastavku pročitajte službenu objavu za medije:

[Berlin, 1. rujna 2023.] Globalni tehnološki brend HONOR je na sajmu IFA 2023 predstavio stratešku viziju budućnosti svojih pametnih telefona. Tijekom opening keynotea pod nazivom Unfold Tomorrow, izvršni direktor HONOR-a George Zhao istaknuo je predanost HONOR-a u popularizaciji preklopnih pametnih telefona, s najnovijim inovacijama usmjerenim na čovjeka, među kojima je i najlakši i najtanji preklopni pametni telefon na svijetu - Magic V2. Osim toga, kompanija je predstavila i HONOR V Purse, novi koncept koji preoblikuje preklopni pametni telefon u nosivu, modernu torbicu, s beskrajnim mogućnostima za samoizražavanje i stil.

“HONOR-ovi preklopni pametni telefoni prešli su dug put, a sa svakom iteracijom pokazali su izvanredan napredak u dizajnu, funkcionalnosti i izdržljivosti. I ne samo to, s našim konceptom Phone-to-Purse koji je oživljen kroz HONOR V Purse, istražujemo održiva rješenja koja iskorištavaju novu sklopivu tehnologiju s ciljem osnaživanja kreativnosti i oblikovanja životnog stila budućnosti”, istaknuo je George Zhao, izvršni direktor HONOR-a.

Pomicanje granica tehnologije modnog napretka

Uz pomoć novog koncepta "Phone-to-Purse" elektronički uređaji postaju potpuno nova kategorija moderne robe široke potrošnje, koja nudi neograničene mogućnosti za samoizražavanje.

HONOR V Purse tanja je od 9 mm kada je sklopljena, što je tanje i od nekih vrhunskih mobilnih telefona na tržištu. Osim toga, HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni modni izričaj, zahvaljujući nizu prilagodljivih, uvijek uključenih zaslona (AOD) koji oponašaju dizajn torbice, uključujući elemente poput lančića, perja i resica koje reagiraju kad je pametni telefon u pokretu. Telefon je kompatibilan i s različitim izmjenjivim remenima i lančićima koji se pričvršćuju na šarku, pa se bez napora može nositi preko ramena, kao i obična torbica. Na taj način pametni telefon postaje nova “it” torbica budućnosti.

Imajući na umu održivost, HONOR V Purse dizajnirana je tako da utjelovljuje HONOR-ovu predanost okolišu te sadrži materijale iz održivih izvora, poput veganske kože za remenčiće. Kako modna industrija iz fizičkog svijeta prelazi u digitalni prostor, tehnologija pruža neograničene mogućnosti za stil i samoizražavanje. Na ovaj način, HONOR V Purse može potaknuti ekološki osviještene potrošače na smanjenje potrošnje brze mode i, još važnije, pomoći modnoj industriji da prihvati nove tehnologije kako bi i sama potaknula potrošače na smanjenje kupovine i dulje korištenje predmeta.

HONOR se ovom prilikom udružio i s vrhunskim umjetnicima i dizajnerima iz svoje platforme HONOR Talents Global Design Awards, uključujući kreativnog direktora BURBERRY menswear-a Brama Van Diepena, suvremenog umjetnika Yunuene Esparza, profesora Kineske akademije umjetnosti Yuan Youmina i crossover umjetnika Xiao Hui Wang, za dizajn serije prilagođenih AOD-ova za uređaj. U sljedećoj fazi programa, otvaranjem API sučelja koje dizajnerima omogućuje korištenje senzora poput žiroskopa, dodira ili senzora ambijentalnog svjetla, HONOR će pozvati nove talente iz cijelog svijeta da osmisle vlastiti dizajn, koji odražava najnovije trendove za preoblikovanje stila života.