HTC bi mogao licencirati ime nekoj od indijskih kompanija

Da tajvanskom HTC-u ne ide najbolje, jasno je već godinama, a onaj dio koji nam nije jasan je kako se kompanija sa svim problemima nosi toliko dugo. Iako HTC proizvodi objektivno izvrsne uređaje iz premium segmenta, nije uspio zainteresirati širi krug kupaca. Ništa bolje ne prolazi ni u nižim cjenovnim razredima, jer se u toj areni objektivno ne može boriti s galopirajućom konkurencijom iz kontinentalne Kine.

Veliki događaj za spas HTC-a odigrao se prije otprilike dvije godine, kad je Google kupio jedan dio njegovih inženjera, te mu osigurao život zahvaljujući organizaciji proizvodnje Pixela. Ovim je HTC spašen i od (vjerojatno neprijateljskog) preuzimanja od strane neke od kineskih korporacija.

Ako je vjerovati informacijama koje prenose dobro upućeni izvori, sljedeća epizoda u raspletu klupka, odnosno rješenja HTC-ovih problema, mogla bi biti licenciranje imena, odnosno branda, i to jednom od indijskih proizvođača. Spominju se imena Micromax, Lava i Karbonn, inače nepoznati na zapadu, ali prilično uspješni na indijskom tržištu.

Ukoliko se ugovor potpiše, jedna od ovih kompanija bi trebala početi proizvoditi uređaje pod HTC-ovim imenom, koji bi na konto toga dobivao postotak od svakog prodanog primjerka. Ovo bi HTC-u osiguralo kakvu-takvu budućnost, jer bi ga spasilo od daljnjih gubitaka, no pitanje je što će od kompanije na kraju ostati, jer detalji još nisu poznati. Vidjeli smo je sličnu stvar do sada učinilo i nekoliko drugih poznatih imena, poput Alcatela i BlackBerryja, ali i jednog od najvećih imena industrije mobitela u povijesti – Nokije.

Naravno, sve ovo još uvijek spada u domenu glasina, tako da svaku od navedenih informacija treba uzeti s rezervom.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT