Huawei Mate 30 lite: prvi teaser otkriva specifikacije

Na kineskoj društvenoj mreži Weibo upravo su se pojavili prvi teaseri za nadolazeći model pod imenom Maimang 8, kojeg vrlo lako možemo prepoznati kao Huawei Mate 30 lite, budući da je lanjski Maimang 7 na europskom tržištu završio kao Huawei Mate 20 lite.

Ako je suditi prema ovim teaserima, Mate 30 lite će ima 6,21-inčni zaslon, čitač otisaka prstiju na stražnjoj strani, gdje će se nalaziti i trostruk kamera s 24 MP, 16 MP i 2 MP senzorima, od kojih će prvi sasvim sigurno biti standardni širokokutni, drugi telefoto, a treći senzor dubine.

Pokretački stroj ovog uređaja trebao bi biti Kirin 710 procesor u kombinaciji sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Po kojoj će se cijeni ovaj uređaj prodavati, za sada nije poznato.

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro još su prilično daleko, no lite verzija je prošle godine bila predstavljena tijekom ljeta, tako da službeno predstavljanje možemo očekivati kroz nekoliko tjedana ili eventualno nešto kasnije.

Nakon nedavnog rasplamsavanja trgovinskog rata, mnogi se s pravom pitaju kakva je sudbina Huaweijevih uređaja i tehnologije općenito, no dostupne informacije sugeriraju da su u Huaweiju ovakav razvoj situacije očekivali i da su se pravovremeno pripremali. Neki izvori navode da je Huawei u zadnjih nekoliko mjeseci nagomilao zalihe mikročipova koje će upotrijebiti u novim procesorima, ali i da priprema vlastiti operativni sustav koji će biti kompatibilan s Androidom.

Koliko će u tom uspjeti vrijeme će pokazati, no isto tako postoji vjerojatnost da će se dvije strane (američka i kineska vlada) tijekom sljedeća tri mjeseca dogovoriti, te da će Huawei biti dio jednog od budućih trgovinskih sporazuma, što je kao mogućnost najavio i sam Trump. Nova runda pregovora je zakazana za 25. lipnja.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT