Huawei Mate 30 Pro navodno stiže 19. rujna

Huawei Mate 30 Pro ove bi godine mogao biti predstavljan nešto ranije nego što je to slučaj bio s prethodnicima. Naime, najnovije glasine sugeriraju da će ovaj uređaje biti predstavljen 19. rujna, što je otprilike mjesec dana ranije nego što je bio slučaj s modelom Mate 20 Pro.

Prema posljednjim glasinama i zaštitnim maskicama koje su navodno procurile od strane proizvođača dodatne opreme, Mate 30 Pro će na poleđini imati okrugli modul s četiri kamere, od kojih će čak dvije imati senzor od 40 megapiksela. Ukoliko se ove informacije pokažu točnima, Mate 30 Pro će na prednjoj strani zadržati zub, no koji je razlog tome, ostaje za vidjeti.

Pored navedenih kamera, tu će još biti telefoto kamera i ToF senzor. Za sada nije poznato koliko će optičko povećanje telefoto kamera donijeti, no sam podatak o dva 40 MP senzora govori u prilog novom napretku u općem podizanju kvalitete fotografije. Štoviše, neke glasine sugeriraju kako će jedna od njih biti namijenjena isključivo snimanju videa, čime bi Huawei i na ovom području trebao dodatno odskočiti od konkurencije.

Pored toga, procesor koji će ga pokretati trebao bi nositi naziv Kirin 990, koji bi službeno trebao biti predstavljen na IFA sajmu u Berlinu početkom rujna.

U međuvremenu je i svima nam poznati cinker Ice Universe prenio infografiku u kojoj pokazuje kako je Huawei kroz zadnjih nekoliko godina poboljšao kameru smartfona povećanjem senzora.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]