Huawei Mate 30 Pro navodno stiže s okruglim modulom s četiri kamere, od kojih će dvije imati 40 MP senzor

Kako se približava datum službenog predstavljanja Huaweija Mate 30 Pro, internetom kruži sve više informacija o ovom uređaju, a do sada se pojavilo više proturječnih glasina o tome kako će ovaj uređaj izgledati. Jedni izvori su sugerirali da će modul kamere na poleđini imati izduženi četvrtasti oblik, a drugi okrugli. Naime, prilično je sigurno da će Mate 30 Pro imati četiri kamere, a jedini sporni detalj je bio njihov raspored.

Prema najnovijim informacijama koje su se pojavile u bespućima svemrežja, izgleda da je prevladao cirkularni, odnosno okrugli modul, na što upućuju izvjesne zaštitne maskice koje su procurile u javnost. Kad govorimo o dizajnu, ispada da će uređaj zadržati široki zub na vrhu zaslona, što bi trebalo biti opravdano ugradnjom veće količine senzora, uključujući 3D kameru za prepoznavanje lica, ali i prave telefonske slušalice, a ne piezoelektrične kao na P30 Pro, koju su mnogi doživjeli kao manu.

Ostali detalji nisu poznati, osim da će uređaj biti pokretan drugom generacijom 7-nm procesora, vjerojatno nazvanom Kirin 985. Neki izvori također navode da će ovo biti prvi uređaj temeljen na novom Huaweijevom HongMeng operativnom sustavu. Postoji vjerojatnost da će ovaj procesor u startu donijeti Balong 5000 5G modem, no isto tako je moguće da će Huawei predstaviti posebnu 5G verziju uređaja.

S druge strane, sam Huawei je objavio da HongMengg nije zamjena za Android, tako da je ovakav scenarij malo vjerojatan, a i tenzije između američke administracije i tvrtke Huawei su se u međuvremenu smirile, budući da je ministarstvo trgovine najavilo da će američke kompanije moći nastaviti prodavati svoje proizvode Huaweiju, što uključuje i Google s njegovim Androidom.

Što se same kamere tiče, postoje indicije da će Mate 30 Pro sadržavati čak dva 40 MP kamere, i to jednu sa sada već uobičajenim velikim 1/1.7-inčnim senzorom, dok će druga raspolagati s 40 MP senzorom veličine 1/1.55-inča. Potonja bi trebala biti ultra-širokokutna, a četvrta 8 MP telefoto, sa za sada još uvijek nepoznatim stupnjem povećanja, iako je izvjesno da će to biti 5x kao na modelu P30 Pro. Četvrta kamera bi trebala sadržavati ToF (Time Of Fligt) 3D senzor.

Bilo kako bilo, Huawei Mate 30 Pro će biti predstavljen u rujnu ili listopadu, tako da ćemo sve detalje o njemu saznati uskoro.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]