Huawei Mate Xs službeno predstavljen: donosi poboljšani savitljivi zaslon i otporniji sustav šarki [Prvi dojmovi]

 

Danas je u Barceloni službeno predstavljen novi preklopni uređaj sa savitljivim zaslonom – Huawei Mate Xs. Radi se zapravo o poboljšanoj verziji originalnog modela Mate X kojeg smo upoznali prošle godine.

Uređaj dolazi s novim Kirin 990 procesorom, dakle novom generacijom koja ujedno donosi i integrirani 5G modem s još širim spektrom frekvencija za razne dijjelove svijeta. Za hlađenje je zadužen sustav naziva „Flying Fish Fin Cooling System“ dizajniran posebno za sklopive uređaje.

Za razliku od prethodnika dolazi s tzv. Falcon Wing dizajnom šarkom izrađenom od tekućeg metala temeljenog na cirkonu.

U sklopljenom stanju uređaj ima primarni zaslon dijagonale 6,6 inča, dok sekundarni mjeri 6,3 ina. Kad se uređaj jednom rasklopi, pretvara se 8-inčni tablet. Također, Huawei Mate Xs dolazi s novom tehnologijom izrade strukture tzv. optičkog polimera, materijala koji je inače 3 puta skuplji od zlata. Ovo bi očito trebalo osigurati visoki stupanj trajnosti.

Jedinstveni sustav hlađenja koristi fleksibilni grafen koji je moguće sklopiti zajedno s uređajem kako bi se cijela površina uređaja ravnomjerno hladila.

Tzv. SuperSensing Leica Quad sustav kamera je smješten u vertikalnom nizu duž bočne trake, a sadrži 40MP glavnu kameru (širokokutna, f / 1,8), ultra širokokutnu kameru od 16MP (f / 2.2), 8MP telefoto kameru (f / 2.4 s optičkom stabilizacijom) i 3D senzora za mjerenje dubine. Sustav kamera podržava kombinaciju optičke i AI stabilizacije slike za 30X hibridno zumiranje. Omogućeno je fotografiranje u svim uvjetima, zato je podržana ISO vrijednost do 204800 za snimanje fotografija u uvjetima slabog osvjetljenja. Tu je još i mogućnost makro fotografiranja s razdaljine od 2,5 cm, a optičko povećanje iznosi 3X. U kombinaciji s digitalnom dobivamo do 30X hibridni zoom.

Što se softvera tiče, Huawei Mate Xs radi na EMUI 10.0.1 temeljnom na Androidu 10, a umjesto Google Play trgovine i općenito Googleovih aplikacija donosi AppGallery s velikim izborom naslova. Novi EMUI u startu podržava tamnu temu.

Uređaj dolazi s 4500 mAh baterijom i 55W brzim punjačem koji će ju za samo 30 minuta napuniti do 85% kapaciteta.

U svakom slučaju, kad nam uređaj stigne na test, objasnit ćemo kako zaobići trenutnu nemogućnost korištenja Google aplikacija uzrokovanu zabranom američke administracije, uostalom kao i na modelu Huawei Mate 30 Pro.

Službeno je objavljena i cijna uređaja, koja će iznositi 2499,00 eura.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT