Huawei Mate Xs – video osvrt

Prošlu godinu obilježilo je nekoliko preklopnih smartfona, a s kojima su proizvođači, svaki na svoj način, predstavili viziju budućnosti.

Jedno je sigurno, a to je da svi polažu nade u preklopne smartfone. Generalno se svi mogu podijeliti u dvije skupine. Prva je preklopni smartfon koji je normalne veličine sklopljen, a jednom kad je rasklopljen postaje tablet. Takav je i ovaj naš Huawei Mate XS, inače njihov preklopni smartfon druge generacije.

Druga skupina preklopnjaka je ona koja se rasklapa u smartfon normalne veličine, a jednom kad je sklopljen, vrlo je kompaktan i stane u baš svaki džep.

Vjerujemo da ćemo s godinama vidjeti preklopne smartfone i iz jedne i iz druge skupine, ali ovoga puta ćemo posebnu pozornost obratiti na Mate XS za kojega možemo reći da je najbolji preklopni smartfon kojeg smo isprobali do sad.

Nije to teško zaključiti kad ih nismo previše isprobali, a i kako bismo kad ih niti nema. No unatoč tome, Mate XS se pokazao kao smartfon s kojim bismo mogli živjeti bez problema. Nema onih ključnih kompromisa zbog kojega biste ga morali koristiti u jednom ili drugom načinu rada, ovisno o situaciji, a kao što je to bio slučaj s Foldom kojeg smo imali prije njega.

Štos je u tome što Mate izgleda kao najnormalniji smartfon jednom kad je sklopljen. Toliko normalan da je rijetko tko uopće i primijetio da imam preklopni smartfon. Razlog tome leži u zaslonu koji se ne savija na unutarnju stranu već na vanjsku.

I moramo priznati da smo bili iznimno skeptični prilikom predstavljanja prvog modela prošle godine, ali nakon nekoliko dana korištenja, shvatili smo da ga samo trebamo čuvati kao i bilo koji drugi smartfon bez maskice. Nije baš velika utjeha, ali na račun toga smo imali potpuno funkcionalan smartfon čak i kad je on zaklopljen. Normalno smo odgovarali na poruke i pozive, surfali, igrali igrice i slično, bez potrebe da ga otklopimo.

A kad je došlo vrijeme za uživanje u sadržaju, u roku sekunde na raspolaganju smo imali manji tablet.

Svejedno, shvativši da publika posljednji put nije baš najbolje prihvatila klasičnu recenziju ovakvog preklopnog, mogli bi reći konceptnog uređaja, ovoga puta smo odlučili napraviti samo video osvrt u kojem smo demonstrirali koje su prednosti ovakvog uređaja, jer očigledno je da su svi samo upućeni u njihove mane.

Jasno je, ima ih i Mate i zamjerili bi mu neke od njih i da je klasičan smartfon, ali uzevši u obziru nišno tržište i njegovu cijenu, odlučili smo napraviti nešto drukčije. U prilogu je video, pa svakako bacite oko i maštajte o nekoj boljoj budućnosti koja je bliže nego ikad.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT