Ostalo

Huawei P50 Pro: Elegantan i moderan pametni telefon nevjerojatne snageKada je riječ o dizajnu pametnih telefona, većina proizvođača usvojila je „veće je bolje“ pristup, no to u stvarnosti nije tako. Pojedini pametni telefoni na tržištu su previše glomazni za prosječnu ljudsku ruku, a teže i preko 220 grama.

Huawei nikada nije slijepo slijedio industrijske trendove, a najnoviji vodeći pametni telefon iz P50 serije, Huawei P50 Pro, također ne podliježe pristupu „veće je bolje“ te za njegovo korištenje nisu potrebne dvije ruke.

Lagan i kompaktan

Huawei P50 Pro dizajniran je za maksimalnu udobnost korisnika. Sa 6,6-inčnim zaslonom visoke rezolucije od 120 Hz i gotovo nepostojećim okvirima, korisniku pruža impresivno vizualno iskustvo, a pritom nije prevelik za rukovanje.

Kultni dizajn Dual-Matrix kamere

Huaweijevi pametni telefonu oduvijek su imali jedinstven dizajn koji se izdvajao iz mase. Huawei P9 odlikovao se jedinstvenim dizajnom stražnjeg poklopca u kojem se nalazio prvi sustav s dvije kamere na svijetu. Huawei P20 serija predstavila je zadivljujući stražnji dio gradijentne boje koji je svjetlucao pod različitim osvjetljenjem. Huawei P50 serija sadrži upečatljiv Dual-Matrix kultni model kamere.

Dizajn dvostrukog prstena istodobno je upečatljiv, ali i elegantan. Savršeno simetričan, Dual-Matrix modul kamere simbolizira ljepotu strukture, dizajna i umjetnosti. Dostupan u dvije nove boje –zlatnoj i crnoj, Huawei P50 Pro je pametni telefon dizajniran da se istakne.

XD Optics

Prije nekoliko godina bilo je sasvim prirodno dodati više objektiva i povećati broj megapiksela kako bi se unaprijedila kamera pametnog telefona. Huawei je u tom segmentu bio vodeći na tržištu, međutim, telefon mora ostati kompaktan, a iz razloga što su objektivi na pametnim telefonima ograničeni,  sljedeći korak prelaska digitalne fotografije je putem računalne fotografije.

Huaweijevo rješenje XD Optics je tehnologija korekcije signala fotografije u industriji. Digitalna fotografije odnosi se na prijenos elemenata iz stvarnog svijeta u neobrađene podatke, a hardver kamere tipičnog pametnog telefona bez optimizacije softvera, izgubit će neke informacije o fotografiji tijekom tog prijelaza. Huawei XD Optics koristi AI tehnologiju za vraćanje izgubljenih informacija o fotografiji prije nego što ih uređaj pošalje ISP-u (procesoru signala slike) na obradu. XD Optics je most između stvarnog svijeta i procesora Huawei P50 Pro pametnog telefona.

True-Chroma Image Engine i Display

Još jedna inovacija na Huawei P50 Pro je značajka True-Chroma Image Engine, koja omogućuje uređaju da precizno rekreira živopisne boje stvarnog svijeta i prikaže ih na True-Chroma zaslonu P50 Pro pametnog telefona.

Huawei P50 Pro sadrži senzor koji može očitati gotovo cijeli svjetlosni spektar, što je oko 50% više od prosječnog pametnog telefona. Zahvaljujući senzoru s više spektra ambijentalnog svijetla, True-Chroma Image Engine analizira i kalibrira više od 2.000 boja iz P3 raspona. Rezultat je fotografija prodornih i živopisnih, ali istinitih boja.

Zaslon P50 Pro omogućuje puni doživljaj fotografije. True-Chroma zaslon može proizvesti više od 1,07 milijardi boja.

Tur-Chroma zaslon Huawei P50 Pro može proizvesti više od 1,07 milijardi boja te korisniku pruža puni doživljaj fotografije. Svaka ploča zaslona profesionalno je kalibrirana za reprodukciju boja s točnošću usporedivom s profesionalnim referentnim zaslonima. Sustav kamera Huawei P50 Pro ispunit će sve potrebe korisnika, neovisno o tome radi li se o ozbiljnom fotografu ili pedantnom influenceru.

Huawei P50 Pro: Instant klasik

Novi pametni telefon podržava cjelodnevno trajanje baterije te sadrži intuitivni softver za besprijekorno povezivanje s drugim Huaweijevim uređajima i gadgetima. Huawei P50 Pro je pametni telefon izvrsnih performansi koji odlično izgleda.

Huawei P50 Pocket

Osim P50 Pro, Huawei je također predstavio i Huawei P50 Pocket, preklopni vodeći pametni telefon inovativne tehnologije i dizajna, stvoren za ljude koji traže beskompromisnu kvalitetu. P50 Pocket sadrži Ultra Spectrum sustav kamera koji kombinira mogućnosti moćnog hardvera i softvera, kako bi korisnicima omogućio prikaz stvarnog svijeta na ekranu.

Kada je sklopljen, podsjeća na rumenilo, a rasklopljen, iako ima veliki zaslon, lako se drži u ruci zahvaljujući zaobljenim rubovima, te stane u bilo koji džep.

Huawei P50 Pro u Hrvatskoj će biti dostupan od 10. veljače po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 HRK, dok će cijena P50 Pocket pametnog telefona biti 9.999 HRK.

AppGallery

AppGallery je treća najveća trgovina aplikacija na svijetu s 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u više od 170 zemalja, a svojim korisnicima nudi 173.000 različitih globalnih i lokalnih aplikacija integriranih s HMS-om, stabilnim i sigurnim Huaweijevim operativnim sustavom.

Tako u AppGalleryju možete pronaći važne lokalne aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a. U trgovini možete pronaći i popularne aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, kao i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije Aircash, eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

Sve aplikacije moguće je preuzeti preko AppGallery trgovine te putem Petal Search preglednika koji nudi link za preuzimanje aplikacije s web lokacije. Aplikacije se preuzimaju sa službenih stranica stoga su sigurnost i autentičnost osigurane.

Vodeći ekosustav u industriji

Huawei sada pomaže 5,4 milijuna registriranih programera da se povežu s više od 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika (MAU) Huaweijevih uređaja diljem svijeta. Broj dostupnih aplikacija integriranih s HMS-om iznosi nešto više od 187.000, a AppGallery trgovina je u 2021. godini zabilježila 432 milijarde preuzimanja (ukupan porast od 12% u odnosu na prošlu godinu, a 56% izvan Kine). Petal Search je već uslužio više od 220 milijuna globalnih korisnika, te je okupio više od 3.000 partnera Ekosustava i pokrio više od 20 vertikalnih domena.

Huawei proizvodi

Huawei FreeBuds Lipstick bežične slušalice uskoro će se naći u prodaji. Radi se o slušalicama koje savršeno kombiniraju elegantan dizajn s vrhunskom tehnologijom, pružajući korisnicima slušalice atraktivnog izgleda i jednostavno audio iskustva.

Krajem prošle godine Huawei je predstavio novu Watch GT 3 seriju satova koja mami poglede svojim dizajnom i estetikom te donosi trajanje baterije do 2 tjedna. Uređaj je dostupan u dvije veličine, 46mm i 42mm, a oba modela imaju sličnost s tradicionalnim elegantnim satovima.

Uz Watch GT 3, Huawei je također predstavio i novo prijenosno računalo serije MateBook. Riječ je o Huawei MateBook 14s modelu koji kombinira elegantan dizajn, inovativne značajke i pametno iskustvo. MateBook 14s pomiče granice svojim ultra tankim dizajnom i svestranim performansama.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2020. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Pratite sve novosti na web stranici, društvenim mrežama i forumu Huawei Hrvatska i posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.