Huawei razmatra mogućnost licenciranja svoje 5G tehnologije zapadnim partnerima

U intervjuu za The Economist, osnivač i glavni izvršni direktor Huaweija Ren Zhengfei izjavio je da je Huawei spreman prodati licence za pristup svojoj “5G tehnologiji” stranim tvrtkama za jednokratnu naknadu.

Naime, tehnički nije riječ ni o prodaji, ni o licenciranju prema onome što je Huaweijev CEO izjavio. Huawei bi zainteresiranoj strani ponudio licencu za 5G patente, pristup tehnologiji, izvornom kodu, nacrtima i tehničkom znanju u proizvodnji. “Kupac” Huaweijeve 5G tehnologije imao bi pravo modificirati otkupljenu imovinu po želji, ali Huawei će i dalje biti vlasnik svog mrežnog odjela i nastaviti poslovanje i vjerojatno razvoj novih tehnologija.

Huawei bi potencijalnom kupcu, za kojeg smatra da bi trebao biti iz zapadne hemisfere, omogućio kreiranje novog mrežnog odjela na temelju Huaweijeveg postojeć odjela. Tim potezom smanjio bi pritisak Zapada po pitanju sigurnosnih pitanja jer bi novi partner, vjerojatno tvrtka sa Zapada, imala potpuni uvid u 5G tehnologiju što je Huawei razvio.

Kako bi takav dogovor funkcionirao, u praksi nitko ne zna, a CEO Huaweija spreman ga je razmotriti. Rješavanjem mrežnog odjela, barem na području “savezničkih” zemalja, Huawei bi mogao normalno nastaviti poslovati na tržištu potrošačke elektronike. No, budući da nema nikakvih konkrentih informacija o provedivosti ideje prodaje/licenciranja 5G odjela, nema smisla ni puno špekulirati dok više informacija ne bude dostupno u javnosti.

via

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT