Huawei u 2. kvartalu ostvario rast prihoda od 23%, unatoč eskalaciji američko-kineskog trgovinskog rata

Nakon Sonyjevog kvartalnog izvješća, evo i Huaweijevog. U drugom kvartalu ove godine, kompanija je ostvarila rast prihoda od 23% u odnosu na prethodni. Huawei je u prvoj polovici godine uspio prodati 118 milijuna smartfona, odnosno 59 milijuna u svakom od kvartala, usprkos eskalaciji američko-kineskog trgovinskog rata.

Huaweijeva Consumer Business grupa tako je u ovom razdoblju ostvarila 32 milijarde dolara prihoda, i sada čini 55% ukupnih prihoda cijele kompanije.

Treba reći da je Huawei potpuno privatna kompanija, i kao takva nije obvezna javno iznositi financijska izvješća kao dionička društva, no ovoga puta je iznijela puno više podataka, vjerojatno kako bi dala do znanja da joj trgovinski rat sa SAD nije nimalo naštetio.

U međuvremenu smo vidjeli da je Trump povukao sankcije, a američko ministarstvo trgovine nastavilo izdavati dozvole za prodaju američkih proizvoda Huaweiju. To se dogodilo nakon što su zbog naprasnog imperativa prekida suradnje mnoge američke kompanije počele trpjeti štetu, a postoji izvjesna mogućnost da je na pregovorima dviju strana napokon postignut određeni dogovor.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]