Huawei Watch Ultimate postavlja nove standarde u domeni pametnih satova

Pametni satovi već su neko vrijeme prisutni na tržištu, a najnoviji uradak iz Huaweija mogao bi postaviti nove standarde u ovoj domeni. Naime, danas je službeno predstavljen Huawei Watch Ultimate – pametni sat još snažnije građe od modela Huawei Watch 3 Pro.

Dolazi s otpornošću na vodu do dubine od čak 100 metara, što ga čini jednim od izbora za profesionalne ronioce. Krasi ga 1,5-inčni LPTO AMOLED zaslon sa stopom osvježavanja između 1 i 60 Hz.

Jedan od najvećih aduta svakako je 530 mAh baterija, za koju Huawei kaže da će izdržati i do 14 dana na jednom punjenju. Istina, možda ovaj rezultat neće biti postignut u praksi, ali iz dosadašnjih iskustava, kako na testiranju, tako i pri duljem korištenju, svjedočili smo da Huaweijevi satovi imaju neusporedivo bolju autonomiju od konkurencije.

Uz uobičajene značajke za pametne satove, tj. praćenje treninga, unošenja kalorija i sl., Huawei Watch Utimate donosi i EKG, koji realno nije novost, ali ćemo vidjeti je li manje ili više pouzdan od konkurentskih modela.  

Prema trenutno dostupnim informacijama, kućište je izrađeno od posebne legure temeljene na cirkonu i keramici, dok je staklo zaštićeno safirnim slojem. Više informacija očekujemo uskoro, a  dolazak na EU tržište je predviđen za nekoliko tjedana, gdje bi njegova cijena trebala iznositi između 800 i 1000 eura.