iOS 14 dostupan za preuzimanje i instalaciju

iOS 14, Appleov operativni sustav predstavljen još u lipnju, od sada je službeno dostupan u svojoj konačnoj verziji, nakon što je prošao nekoliko faza beta testiranja. Najznačajnija promjena u odnosu na prethodne generacije iOS-a je mogućnost postavljanja widgeta na početni zaslon, čime za Androidom kasni dobrih 13 godina. No, bolje ikad, nego nikad.

Jedna od značajnijih novosti su i App Clips, tj. dijelovi aplikacija koje ne morate u potpunosti instalirati kako biste koristili njihove osnovne funkcije. Tako je, recimo, moguće naručiti nešto, iznajmiti romobil, rezervirati mjesto u restoranu i sl., bez instalacije odgovarajuće aplikacije. Ovo je zgodno u trenucima kad ste u žurbi, a smatrate da vam slična usluga kasnije neće biti potrebna.

Zanimljiva je i Translate aplikacija. Naime, Apple je uveo automatske prijevode teksta ili govora, no to za sada funkcionira samo na 11 jezika (engleski, arapski, mandarinski, korejski, francuski, njemački, ruski, talijanski, japanski, portugalski i španjolski). Ova paleta jezika će vremenom svakako širiti, ali nismo sigurni da će tako skoro podržavati hrvatski i jezike susjednih zemalja.

iOS 14 dostupan je za sljedeće uređaje:

iPhone 11 Pro

Phone SE (2020)

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone SE (2016)

iPod touch (7. generacija)

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT