Apple

iOS 15 nadogradnja kreće danasNova iPhone 13 serija je stigla, a s njom tradicionalno i konačna verzija novog iOS-a. Kao što je već poznato, novi Appleov operativni sustav nosi oznaku iOS 15 i počevši od danas bit će dostupan korisnicima za preuzimanje i instalaciju.

Dakle, globalni rollout počinje danas i ako na vašem uređaju ne iskoči poruka o dostupnoj nadogradnji, svakako provjerite da nije zapela u postavkama: General -> Software update. Iako Apple nadogradnje softvera vrši dosta ažurnije od Android ekosustava, moguće je da vaš iPhone na red dođe tek sutra ili u sljedećih nekoliko dana.

Podsjetimo, ovaj OS se već nekoliko mjeseci nalazi u beta fazi testiranja i sada je napokon spremna konačna verzija, a uređaji koji će biti nadograđeni su sljedeći. Imajte na umu da vaš iPhone prethodno mora biti nadograđen na posljednju verziju iOS-a 14.

iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE (2016)
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone SE (2020)
iPhone 12
iPhone 12 Mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max

Također, starije verzije iPhonea neće biti u mogućnosti koristiti sve blagodati novog iOS-a 15, pogotovo modeli od iPhonea 7 do iPhonea 11. S obzirom da se ra di o starijim modelima, unatoč Appleovim nastojanjima da pruži podršku za što širi spektar modela, njihova hardverska ograničenja neće dozvoliti mnoge nove funkcije.