Apple

iPad 5 također donosi čitač otiska prstaDo službenog predstavljanja iPada 5 ostalo je točno tjedan dana, a prema glasinama koje kruže internetom, postoji mogućnost da Apple paralelno predstavi i drugu generaciju iPada mini. Ono što je u ovoj današnjoj glasini novo, jest podatak da će i iPad 5 sadržavati čitač otisaka prstiju, isto kao iPhone 5S. To dokazuje najnovija fotografija procurila iz jedne od kineskih tvornica koje proizvode Appleove proizvode, jer je mjestu Home tipke uočen isti detalj kao na najnovijem iPhoenu.

Što se ostalih detalja tiče, iPad pete generacije bi trebao imati manje i tanje kućište uz zadržavanje istih dimenzija zaslona, trebao bi sadržavati i najnoviju verziju 64-bitnog A7 procesora (A7X), dok ćemo sve ostale detalje saznati za tjedan dana.

Čini se da čitač otisaka prsta i Touch ID polako postaju standard u Appleovim proizvodima, a sudeći prema jučerašnjoj najavi HTC-a One Max, i drugi proizvođači počinju prihvaćati ovu tehnologiju, no koliko će ona zaživjeti i biti od konkretne koristi, ostaje za vidjeti.