iPhone 11 i iPhone Pro donose napredniji procesor, veće mogućnosti kamere, bolju vodootpornost…

Ako je suditi po posljednjim glasinama, Apple bi novu generaciju iPhonea trebao predstaviti 10 rujna. Kako će ih točno nazvati ne znamo, ali u ovom trenutku baratamo terminima iPhone 11 i iPhone Pro.

Ukupno bismo trebali ugledati tri modela, vjerojatno različitih dimenzija, a poboljšanja koja donose u odnosu na prethodnu generaciju bi se trebala fokusirati na kameru i mogućnosti novog A13 procesora, koji bi trebao pokretati svakog od njih. Glavna zadaća novog procesora trebale bi biti „kompleksne matematičke“ zadaće koje će obavljati u svrhu proširene stvarnosti i umjetne inteligencije.

Nadalje, neke glasine sugeriraju da će kućište novog iPhonea biti otpornije na vodu nego dosadašnja, što bi značilo i viši IP certifikat. Ono o čemu se već neko vrijeme špekulira govori, a trebalo bi nestati, je 3D Touch, odnosno senzor za prepoznavanje jačine pritiska, kojeg će zamijeniti „Haptic Touch“, dakle vjerojatno proširenje mogućnosti vibro motora.

Novi iPhone bi sprijeda trebao sadržavati i novu generaciju 3D kamere za skeniranje lica, koja bi trebala podržati širi kut, a to znači veću preciznost, brže prepoznavanje vlasnika, i sukladno tome bržu reakciju.

Pro modeli bi trebali dobiti mogućnost reverzibilnog bežičnog punjenja. Dakle, svojim iPhoneom moći ćete napuniti drugog ili eventualno dodatnu opremu poput slušalica i sata.

Kad je kamera u pitanju, novi „bubreg“ modul na poleđini Pro modela trebao bi donijeti tri kamere, od kojih će jedna biti ultra-širokokutna, a značajno bi trebala napredovati i funkcija snimanja videa. Navodno će se rezanje, uređivanje i dodavanje efekata moći odvijati u stvarnom vremenu.

Spominje se i funkcija okidanja triju fotografija odjednom, a AI sustav bi trebao odabrati najbolje detalje iz svake od njih, odnosno ispravljati greške. Ništa novog što nismo vidjeli na Android uređajima, no moguće je da Apple ovu funkciju dodatno unaprijedio.

Za sada još nisu poznate informacije o cijenama, no sudeći prema dosadašnjim glasinama, ne treba se previše nadati njihovom smanjenju.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT