Apple

iPhone 12 mini – Pun pogodak ili veliki promašaj?Svima nam je već poznato da je posljednji Apple event prošao, te da je tvrtka iz Cupertina ove godine imala bogat line-up. Predstavili su ni više ni manje nego četiri nova mobilna uređaja. iPhone 12 i iPhone 12 Pro su već stigli na naše tržište i rasprodaju se munjevitom brzinom, dok su iPhone 12 Pro Max i najnoviji član obitelj – minijaturni iPhone 12 mini predviđeni za 13.studenog. Potonji je izvazvao podosta interesa javnosti.

iPhone 12 mini ima apsolutno iste specifikacije kao veći brat iPhone 12. Oba modela krasi dual kamera, novi A14 chip i Super Retina XDR OLED display.  Mala je razlika u cijeni, no hoće li biti doista atraktivan i tražen kao ostali Apple-ovi modeli? Unazad nekoliko godina mobilni uređaji su sve većih dimenzija, što je i logično jer sve više vremena provodimo na istima i kvalitetnije možemo iskoristiti njihove mogućnosti kao što su gledanje serija/videa, pa čak i obavljati posao.

Mislili smo da su mobilni uređaji malih ekrana i dimenzija stvar prošlosti, međutim postoje okorjeli protivnici velikih ekrana koji štuju iPhone SE modele, pa će vjerojatno i iPhone 12 mini biti pozdravljen od strane istih.  Jedina mana novog iPhone mini-ja je manji kapacitet baterije koji je u korelaciji s veličinom mobilnog uređaja. Krasi ga baterija od 2227 mAh, dok veći brat, 12-ica, ima bateriju od 2815 mAh. Hoće li ovogodišnji model biti pun pogodak za Apple ili promašaj, to ćemo tek saznati.